Motívy a nápady na absolventské tričká či mikiny

Koniec školského roka pre mnohých študentov znamená, že sa blíži čas na odovzdanie diplomov, ktorý je spojený s oslavou. A čo by mohlo byť lepšie ako ozdobiť sa štýlovým a originálnym absolventským tričkom alebo mikinou? Existuje mnoho motívov, ako personalizovať tieto kúsky textilu a urobiť z nich jedinečné pamätné predmety. V našom článku sa o tom dozviete viac.

 

Motívy pre absolventské tričká a mikiny

Pri tvorbe absolventských tričiek a mikín sa dajú použiť rôzne motívy, ktoré sa odlišujú podľa školských fakúlt, motta školy alebo triedy či konkrétneho ročníka absolventov. Záleží len na kreativite a nápaditosti ich tvorcov.

Ak sa pozrieme na motívy podľa školských fakúlt, tak napríklad pre fakultu práva by mohli byť vhodné motívy ako je symbol spravodlivosti vo forme váh, zákony alebo súdne kladivo. Pre fakultu medicíny sú zase vhodné motívy srdca alebo stetoskopu. Fakulta architektúry by mohla mať na svojich tričkách a mikinách výkresy budov, rýchlomery alebo architektonické prvky.

Pre fakultu ekonomiky sú zase vhodné motívy zobrazujúce peniaze, grafy alebo ekonomické indikátory. Pre fakultu informatiky sú ideálne motívy klávesníc, programovacích kódov alebo robotov. Ak ste absolvovali humanitné vedy, určite vás poteší motív v podobe kníh, perokresieb alebo svetelných lúčov.

Prirodzene, motívy súvisiace s mottom školy alebo triedy sú rovnako nápadité. Napríklad mottom triedy môže byť vtipné heslo ako „Neverím, že sme sa sem dostali“, alebo motivujúce heslo o jednote triedy „Jeden cieľ, jedna trieda“. Pre školy s kresťanským zameraním môže byť zase vhodné použiť motto „Quod semper, quod ubique, quod ab omnibus“, čo znamená: „Vždy, všade, pre všetkých“.

Tip

Super nápadom je aj absolventské tričko či mikina s vtipným motívom, ktorý vôbec nemusí súvisieť so štúdiom.

Žiadna oslava promócie a zavŕšenie študentského úsilia sa nezaobíde bez poriadnej párty. Pri oslave s vašimi priateľmi vás určite poteší mikina, ktorá dá všetkým najavo, že oslava bude naozaj divoká.  

 

Tipy:

Absolventské tričko Tričko pre absolventa

 

Nápady pre absolventské tričká a mikiny

Jednoduché a minimalistické dizajny sú vždy trendy, pričom môžu byť vytvorené s pomocou rôznych fontov a farieb. V súvislosti s absolvovaním štúdia sú pochopiteľne obľúbené najmä také motívy, ktoré súvisia so školou alebo triedou. Študenti tiež môžu použiť svoje vlastné fotografie, aby vytvorili personalizovaný dizajn pre svoje absolventské tričká a mikiny.

Kreatívne nápady na texty a slogany sú tiež veľmi dôležité pri tvorbe absolventských tričiek a mikín. Najčastejšie sa používajú heslá a vtipné frázy, ktoré závisia hlavne od fantázie a vkusu absolventov. Napríklad, „We survived!“ alebo „We made it!“ sú výborne vhodné pre absolventov, ktorí absolvovali ťažké študentské roky.

Nápady na personalizáciu sú ďalšou zaujímavou možnosťou. Absolventi môžu mať vlastné mená a čísla na tričkách a mikinách, prípadne školský emblém alebo logo. Personalizované tričká a mikiny sú vždy jedinečné a osobné, a tak si absolventi môžu vytvoriť svoj vlastný štýl. Pre tých, ktorí sa chcú odlíšiť, môžu byť použité aj zaujímavé a neobvyklé farby, ako napríklad žltá, fialová alebo ružová. Obľúbené sú aj motívy s animovanou postavičkou.

 

Tipy:

Absolventské tričko s Homerom Dámska polokošeľa s vlastnou potlačou

  

Výber správneho materiálu

Pri výbere materiálu pre absolventské tričko alebo mikinu je dôležité zvážiť niekoľko faktorov. Pochopiteľne, kvalita materiálu by mala byť na prvom mieste, pretože iba kvalitné materiály zaručujú trvanlivosť a pohodlie pri nosení. Vhodnými materiálmi sú najmä bavlna, polyester či mikrovlákno.

Bavlna je klasickým materiálom pre tričká a mikiny, pretože je mäkká a pohodlná na nosenie. Polyester je zase do určitej miery odolný voči vode, čo znamená, že tričká a mikiny z polyesteru sa môžu nosiť aj v daždivých alebo vlhkých podmienkach. Mikrovlákno je zase veľmi mäkké a pružné, čo poskytuje komfort pri nosení.

 

Záver

Správny dizajn trička či mikiny je základným predpokladom pre nezabudnuteľný a výnimočný spomienkový predmet pre absolventov. Jeho zvolenie by malo byť preto dôkladne premyslené, aby absolventom zostali tieto chvíle v pamäti ako krásna a pozitívna spomienka na ich školské roky.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.