Darčeky pre školákov - čo kúpiť 9,10,11-ročnému chlapcovi?

 

Hľadáte dokonalý darček pre vášho 9, 10 alebo 11-ročného chlapca? Možno ste už prehľadali obchody a online ponuky, ale stále sa nemôžete rozhodnúť, ako by mal vyzerať ten najlepší darček pre vaše dieťa. Nezúfajte! V našom článku vám predstavíme niekoľko originálnych a zaujímavých nápadov na darčeky, ktoré zaručene potešia vášho mladého školáka.

 

Technologické zariadenia a potlače pre mladých geekov

Pre mladých geekov je svet technológií nekonečným zdrojom zábavy a záujmu. Prirodzene, ak hľadáte vhodný darček z tejto oblasti, siahnete buď po najnovšej hernej konzole, alebo po nejakom inteligentnom náramku. Výborným tipom na originálny darček je však aj chlapčenské tričko so zábavnou potlačou, ktoré môžete pribaliť k vyhliadnutému technologickému zariadeniu.

 

Tričká s potlačou pre školákov

Potlače pre školákov na oblečenie sú skvelým spôsobom, ako motivovať deti k čítaniu a k rozvíjaniu jazykových zručností. Niektoré z najobľúbenejších potlačí na tričkách pre chlapcov školákov v tomto veku sú:

  • Harry Potter - táto séria kníh od J.K. Rowlingovej je obľúbená u detí po celom svete a je ideálnym spôsobom, ako motivovať deti k čítaniu. Niektoré potlače v tejto sérii zahŕňajú hádanky, kvízy či rozprávanie príbehov vlastnými slovami.
  • Marvel - ak vaše dieťa miluje superhrdinov a komiksy, téma Marvel nemôže sklamať.
  • Minecraft - pre deti, ktoré milujú hru Minecraft, sú tieto potlače jasnou voľbou.
  • Vtipné nápisy - humor k deťom jednoducho patrí. Najčastejšie ide o vtipné heslo, vetu, alebo slogan.
  • Star Wars - postavičky a známe hlášky z prostredia tejto legendárnej ságy.
  • Disney - postavičky a obľúbené dialógy medzi jednotlivými animovanými hrdinami z Disneyho sveta. Touto potlačov potešíte najmä mladších chlapcov.

 

Tipy:

Detské tričko Detské tričko


Darčeky pre kreatívnych školákov

Ak hľadáte darček pre kreatívneho školáka, zvážte niečo, čo ho bude inšpirovať a podporí rozvoj jeho zručností a predstavivosti. Dobrý darček pre kreatívnych školákov by mal byť zábavný, ale zároveň aj užitočný a vzdelávací. Môžete zvážiť napríklad nasledovné:

  • Stavebnice pre nadaných budúcich inžinierov - tieto stavebnice ponúkajú príležitosť vytvoriť si svoje vlastné projekty, čím rozvíjajú kreativitu a technické zručnosti. Niektoré stavebnice môžu byť zamerané aj na programovanie a robotiku, čo je vhodné pre tých, ktorí majú záujem o oblasť IT a automatizácie.
  • Outdoorové vybavenie pre aktívnych dobrodruhov - predstavujú užitočné a zároveň štýlové pomôcky na objavovanie krás našej prírody. Okrem toho je outdoorové vybavenie, ako napríklad karimatky, spacáky či batohy, užitočné pri školských exkurziách alebo na detských táboroch.
  • Knižné série pre nadšencov do fantázie a sci-fi - ponúkajú príležitosť cestovať do nekonečných svetov a robiť si predstavy o nových vesmíroch, technológiách a postavách. Toto môže pomôcť pri rozvíjaní detskej predstavivosti, kreativity a čítania.

 

Elektronické hry a hračky s vysokým potenciálom

Elektronické hry a hračky sú pre deti zábavným a interaktívnym spôsobom učenia sa. Robotické hračky ponúkajú mladým vedcom a vynálezcov príležitosť spoznať základy programovania a robotiky a rozvíjať svoje technické a vedecké zručnosti. V súčasnosti je napríklad veľmi populárny malý robot OZOBOT EVO.

Exkluzívne kolekcie komiksov a graphic novels sú pre deti veľkou inšpiráciou, ktoré podporujú ich záujem o literatúru a umenie. Okrem toho môžu byť tieto komiksy aj súčasťou ich zberateľskej vášne. Medzi chlapcami tohto veku sú obľúbené napríklad knihy o Spidermanovi.

Super tipom na darček pre chlapca sú aj športové pomôcky či náčinie, ktoré pomáhajú mladým športovcom zlepšovať ich zručnosti a športové výkony. Jedným z príkladov môže byť napríklad basketbalový kôš, ktorý sa dá pripevniť na stenu - dieťa si tak môže trénovať hod na kôš. Ak máte doma malého futbalistu, určite mu urobíte radosť s futbalovým nahrávacím trenažérom, ktorý je navrhnutý tak, aby si hráč zlepšil svoje futbalové schopnosti, kopaciu techniku a spracovanie lopty.

 

Rada na záver

Správny výber darčeka pre chlapca vo veku od 9 do 11 rokov je veľmi dôležitý, pretože môže rozvinúť jeho potenciál. Pri výbere darčeka preto treba vziať do úvahy najmä chlapcove záujmy, aby ste mohli vybrať taký darček, ktorý bude nielen zábavný, ale zároveň aj vzdelávací a nejakým spôsobom užitočný.

 obrázky: freepik.com

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.