Vyberáte párty oblečenie? Pripravili sme pre vás sprievodcu

Či už plánujete oslavu doma alebo sa budete niekam chystať, vždy je skvelá možnosť nahodiť sa a užiť  si váš perfektný vzhľad na dobrej párty. Pritom je úplne jedno, či pôjde o oslavu narodenín alebo iného sviatku, prípadne len príjemný večer s priateľmi alebo záhradná párty. Vytvorili sme pre vás sprievodcu, ako na výber párty oblečenia, či už ide o tričko na párty, topánky či kabelku.

 

Poznáte ten pocit, keď sa už neviete dočkať takejto príležitosti? Akonáhle sa takáto udalosť vyskytne, väčšinou zúfalo hľadáte v šatníku, čo by ste si mohli obliecť. Možností je pritom veľa, stačí ich len správne nakombinovať. Základom je dobrá príprava a vedieť si vopred zvoliť, čo si chceme na takúto príležitosť obliecť. V tomto článku vám poradíme, ako si vybrať vhodné tričká a doplnky na párty tak, aby ste na každej oslave dokonale zažiarili.

 

Prispôsobte sa typu oslavy

Jedna z najdôležitejších zásad pri obliekaní na párty je, aby ste sa obliekli vhodne na danú príležitosť. Nie je práve ideálne prísť na rodinnú oslavu na záhrade oblečený tak, ako by ste išli do divadla a naopak – tiež nie je dobré, ak sa do spoločnosti neoblečiete primerane. Prispôsobte sa udalosti!

Ak nejde o špeciálnu udalosť, na ktorú máte presne určený dresscode, zvoľte si pekný a pohodlný štýl, ktorý sa k danej udalosti hodí. Výhodou je množstvo flexibility, ktorú v súčasnosti máte. Móda už nie je taká striktná ako kedysi a vďaka tomu môžete bez problémov kombinovať rôzne kúsky oblečenia.

 

  

 

Tričká s vtipným nápisom

Na rodinnú oslavu alebo piknik sa skvele hodí skôr pohodlný štýl. Základ vášho outfitu môže byť obyčajné tričko s krátkym rukávom. Je to klasika, ktorou nikdy nič nepokazíte. Vhodné je, keď si vyberiete tričko, ktoré má väčší šmrnc. Nakoniec, ide o špeciálnu príležitosť. Vyberte si zaujímavé tričko s nápisom, ktorý každého zaujme. Potom už len ku tomuto tričku zlaďte zvyšok oblečenia.

Na športovejšie udalosti si môžete obliecť pekné džínsy a predĺžené sako. Skvelá je však aj sukňa alebo nohavice úzkeho strihu. Pre mužov platí podobný štýl – tričko s krátkym rukávom a pekné pánske nohavice so sakom sú klasika, ktoré nikdy neomrzia. Navyše, na párty sa budete cítiť veľmi pohodlne. Takisto si môžete zvoliť vtipné tričká.

 

  

 

Radšej pohodlne ako módny výstrelok

Niekedy na párty tancujete, zabávate sa a užívate si voľne chvíle, preto je tiež veľmi podstatné, aby ste boli oblečený pohodlne. Veď pravdepodobne nechcete celú párty stráviť tak, že si budete upravovať vašu nepohodlnú blúzku či šaty alebo košeľu s kravatou. Preto je oblečenie vhodné na danú príležitosť jedna vec, ale na druhej strane je lepšie, keď sa sústredíte na to, aby bolo vaše oblečenie príjemné a nositeľné.

Ak vám oblečenie nesedí alebo akokoľvek inak nevyhovuje, radšej ho nechajte doma a oblečte si niečo, čo bude pre vás pohodlné. Niekedy úplne postačí, ak sa pohráte s farbami. Napríklad, čierna farba oblečeniu okamžite dodá elegantný šmrnc a vy sa budete cítiť atraktívnejšie. Vyskúšajte to! Čierna farba oblečenia je akési nepísané pravidlo elegantného vzhľadu.

 

  

  

Osobitý štýl

Na druhej strane, párty nie je práca alebo kancelária a vy si môžete dovoliť obliecť sa o niečo osobitejšie ako inokedy. Čo to znamená? Zabudnite na strohé oblečenie a oblečte si pokojne aj niečo extravagantnejšie. Vyberte si oblečenie so vzorom alebo s grafikou. Ak nemáte presne určený štýl, zvoľte si niečo iné, ako nosíte v bežný deň.

Nezabudnite, že okrem šiat sú veľmi dôležité aj topánky a kabelka. Na tieto detaily nikdy nezabúdajte. Čo sa kabelky v prípade dám týka, vždy je lepšie, keď si na párty vezmete malú listovú kabelku, prípadne cross-body kabelku. Taška cez rameno nie je v tomto prípade práve najvhodnejšia. Nakoniec, do malej listovej kabelky zmestíte mobil, vreckovky, doklady a rúž či gél – presne to, čo potrebujete.

V prípade mužov nie je taktiež ideálne, ak všetky veci, ktoré so sebou potrebujete, poschovávate po vreckách. Ak je toho viac, zaobstarajte si malú pánsku tašku do ruky alebo cross-body tašku.

 

Noste to, čo vám pristane

Nie každému sa hodí všetko. A na to treba myslieť, aj keď sa chystáte na párty. Ak vám práve príroda nenadelila postavu na určitý typ oblečenia alebo šiat, je lepšie si skrátka obliecť, čo vám viac pristane. Nehovoriac o tom, že sa budete cítiť lepšie, budete aj lepšie vyzerať. V konečnom dôsledku – máte veľké množstvo možností. Vďaka tomu sa môžete primerane obliecť v prípade, že máte plnšiu alebo naopak štíhlu postavu.

Ak neviete celkom presne, čo by sa vám mohlo hodiť, vsaďte na klasiku. Pre mužov to môžu byť oblekové nohavice a sako. Avšak na to, aby bol štýl ležérnejší, postačí vymeniť košeľu za klasické krátke tričko alebo rolák. Ženy budú vyzerať skvele v klasických čiernych nohaviciach, ktoré doplníte krátkym tričkom, šperkami a kabelkou do ruky. To je presne klasika, ktorá nikdy nevyjde z módy.

 

  

 

Snažte ladiť

Tak, ako v ktorýkoľvek bežný deň, aj v tomto prípade sa snažte, aby bolo vaše oblečenie čo najlepšie zladené. Kým móda je v tomto prípade dosť flexibilná, a preto môžete bez problémov kombinovať elegantné šaty s koženou bundou a lodičkami alebo tiež pekné tenisky so sakom, prípadne s oblekom, dbajte na celkový look. Výsledný vzhľad podčiarkne celú vašu osobnosť a vy sa tak na párty budete cítiť naozaj dobre. Dbajte na vhodne zvolenú kombináciu farieb, materiálov a tiež strihov.

 

Nezabudnite na doplnky

V neposlednom rade nikdy nezabudnite na doplnky. Tie sú na párty veľmi dôležité a dodajú vám iskru. Muži to majú v tomto prípade o niečo jednoduchšie a jeden doplnok, ktorý by im určite nemal chýbať, sú pekné náramkové hodinky.

V prípade žien je to o niečo zložitejšie. Nikdy nekombinujte príliš veľké množstvo šperkov, pretože by ste mohli vyzerať gýčovo. Ku klasickému tričku s krátkym rukávom sa dokonale hodí predĺžená retiazka alebo náhrdelník s príveskom, prípadne náramok. Stále je v módne vrstvenie šperkov. To znamená, že si pokojne môžete dať aj niekoľko náhrdelníkov rôznej dĺžky naraz. Pozor, k takejto kombinácií si už radšej zvoľte menšie náušnice. Ak radi nosíte náramkové hodinky, ani v tomto prípade na ne nezabúdajte - dodajú vám elegantný vzhľad. K príliš elegantným šatám sa však nehodia a vtedy ich radšej vynechajte. Tak či onak, nech sú doplnky vaším must-have, ktorý dotvorí váš celkový vzhľad.

 

Záver

Vhodne sa obliecť na párty nebude pre vás nič komplikované. Stačí si zvoliť niekoľko dobrých kúskov oblečenia a doladiť k nemu doplnky, prípadne účes. Dajte si záležať na detailoch. A rozhodne platí, že menej je viac. Taktiež nie je problém ani to, aby ste kombinovali rôzne štýly. Aj ležérnejšie oblečenie, ako je tričko či klasické puzdrové šaty stačí doplniť vhodnými doplnkami a budete vyzerať skvele. Nenechajte sa obmedzovať a noste to, čo vám pristane a čo sa vám páči. Veľkou výhodou je, že v móde je takmer všetko. Dajte si záležať na osobitosti. Takto si vašu párty rozhodne užijete.

V neposlednom rade nezabudnite, že párty vždy sprevádza aj množstvo fotiek, videí či selfie. Užite si a nechajte na seba zamerať pozornosť. Veď nakoniec – žijeme len raz!

 

Obrázky: Superpotlac.sk, Freepik.com

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.