Akú potlač zvoliť na hrnčeky

Hrnček alebo sada hrnčekov je skvelý darček. A ešte lepší keď si ho necháte potlačiť vlastnou grafikou. Prečo? Lebo to je originálnejšie ako klasický hrnček, čo kúpite v obchode. Takéto potlačené hrnčeky sú vhodné ako spomienkový predmet napríklad na maturitu, štátnice či výročie svadby. Hrnčeky sú ozaj univerzálny dar, každý človek predsa pije čaj alebo kávu. Poďme sa spolu pozrieť na tie najzaujímavejšie potlače na hrnčeky.

 

Plechové hrnčeky sú odolné a trendy

Kedysi boli plechové hrnčeky považované za nemoderný kuchynský doplnok, ktorí si mnohí spájali s výbavou vojaka. Dnes sú plechové hrnčeky znova v móde, a to nielen medzi turistami, ale často krát ich môžete nájsť aj v štýlovej hipsterskej kaviarni. Majú svoje zabudnuté čaro, a hlavne sú veľmi praktické, ľahké a odolné.

Plechový hrnček je ideálny na turistiku a kempovanie, nápoj udrží dlho teplý, a nezaberie veľa miesta v batohu. V tomto duchu prírody sa nesie aj ich potlač, perfektný darček pre ľudí, ktorí trávia veľa času v prírode.

 

Tipy:

Turistický hrnček s potlačou Turistický hrnček so slovenským motívom

 

Termohrnček pre všetkých, ktorý žijú aktívny život

Termohrnček je vlastne taký väčší hrnček, ktorý udrží teplo alebo naopak chlad nápoja oveľa dlhšie. Vydrží takmer všetko, je nerozbitný, ľahký ale zároveň pevný. Je vhodný pre všetkých, ktorí majú radi turistiku alebo si kávu doprajú v dobrej teplote v práci či doma.

Termohrnček je skvelý aj pre deti do školy alebo tábora. A v čom spočíva vlastne jeho tajomstvo? Je vyrobený z nehrdzavejúcej ocele v dvoch vrstvách s praktickou plastovou rúčkou. Nápoj vám udrží teplý či chladný až niekoľko hodín.

 

Tipy:

Termohrnček Turistický termohrnček s potlačou

  

Povedzte to hrnčekom

Chcete svojej mame na Deň matiek povedať ako ju ľúbite? Môžete tak urobiť kyticou kvetov, alebo aj pekným hrnčekom na kávu s vyznaním lásky. Prípadne neviete čím potešiť šéfa na jeho meniny? Napríklad milým hrnčekom s nápisom „Najlepší šéf“.

Hrnčekom sa toho dá povedať skutočne mnoho. Skúste potešiť najlepšiu kamarátku tým, že si dáte vyrobiť rovnaké hrnčeky, na ktoré si necháte potlačiť motto alebo nejaký dátum, ktorému budete rozumieť len vy dve. A čo takto výnimočná sada hrnčekov na Vianoce špeciálne pre každého člena rodiny?

 

Tipy:

Hrnček meniaci farbu s potlačou Hrnček meniaci farbu s potlačou

  

Viete aký je rozdiel medzi šálkou a hrnčekom?

Oba sa používajú na horúce nápoje, ale viete aké sú v nich rozdiely? Oplatí sa to vedieť napríklad pri etikete stolovania vo vyššej spoločnosti alebo na formálnych akciách. Hrnček je zvyčajne väčší, má objem 300 mililitrov a viac. Môže byť vyrobený z rôznych materiálov ako sklo, keramika, porcelán či dokonca drevo. Má vždy rúčku, a dá sa piť z neho čokoľvek, studené aj teplé nápoje, dokonca aj kompót a alkohol.

Naproti tomu šálka je viac „aristokratická“. Má menší objem, spravidla do 300 mililitrov. Šálka má tiež rukoväť, ale nie takú širokú, a drží sa jemne tromi prstami ( a v žiadnom prípade nie s malíčkom nahor J ). K šálke patrí aj podšálka, ktorá sa drží v druhej ruke, a pozor! V šálke sa podávajú len horúce nápoje. Šálky sa predávajú vo forme setu s podšálkami, miskou na cukor, lyžičkami a podobne.

  

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.