Najkrajšie tričká so slovenským vzorom

Folklórne tričká s rôznymi geometrickými vzormi, vo farbách našej vlajky, či tričká s všelijakými vlasteneckými nápismi zažívajú boom. Prečo by aj nie. Náš folklór je bohatý na mnohé krásne vzory, a pretaviť ich aj do módy má svoje čaro.

 

Zrejme každý pozná čičmanský ornament, bielou farbou namaľované vzory na čarovných dreveničkách. Tento vzor je pravdepodobne najviac kopírovaný a interpretovaný aj do módy. Ďalej uvidíte aj rôzne kvetinové a čipkové vzory, ktoré sú prítomné aj na mnohých krojoch. Určite viete, že každý kraj a región má svoj vlastný špecifický vzor či ornament, preto sa môže stať že sa v móde pomiešajú. To však nevadí, v móde je predsa všetko dovolené.

 

Folklórne vzory na tričkách pre mužov

Kde je napísané, že folklórne vzory nemôžu nosiť aj muži? Práve naopak, s hrdým nápisom „Som Slovák“ sa môže pýšiť aj v zahraničí. Ak nápisy nie sú nič pre vás, tak tričko napríklad s mapou Slovenska je to pravé.

Farebné ľudové vzory najviac vyniknú na bielom tričku, ktoré sa hodí naozaj skoro všade. Špeciálne pre mužov, ktorí fandia nejakému slovenskému športu môžete dať vyrobiť tričko s vlastnou potlačou, či už obľúbeného športového klubu alebo mena hráča. Skvelý darček, čo poviete? A nakoniec, mužovi v tričku s nápisom Švárny šuhaj žiadna žena neodolá.

Tipy:

Pánske tričko so slovenským motívom Pánske tričko s ľudovým motívom

 

  

Ľudové motívy na tričkách pre ženy

Skoro každej žene bez ohľadu veku sa páčia ľudové motívy a naše klasické ľudové kroje. Nie každá žena však má to šťastie, že má doma tento malý kultúrny poklad v podobe šiat. Pritom dopriať si oblečenie s folklórnym motívom, a zakomponovať ho do denných outfitov je tak jednoduché.

Tieto motívy sa skvele kombinujú práve s farbami našej vlajky – bielou, modrou a červenou. Napríklad biele tričko s ľudovým ornamentom môžete skombinovať s červenou dlhou sukňou, k tomu neutrálne sandálky, a máte model, ktorý sa hodí aj do práce, pokiaľ teda nemáte v práci nejaký dress code.

Na nákupy do mesta alebo na kávičku s kamarátkami si oblečte tričko s mapou Slovenska, modré džínsy alebo šortky, a napríklad červené doplnky v podobe topánok či kabelky. Ležérny a slovensky ladený outfit je na svete. A vyskúšajte si tričko s ľudovým ornamentom obliecť aj v zahraničí, uvidíte koľko ľudí sa bude zaujímať odkiaľ taký zaujímavý vzor máte.

Tipy:

Dámske tričko so slovenským motívom Dámske tričko so slovenským motívom

 

 

Extra tip navyše

Keď si už dáte nejaké tričko s folklórnym motívom, skúste tomu prispôsobiť aj celý dojem z vášho outfitu. Prehnané a extravagantné šperky či značkové kabelky v spojení s folklórnym tričkom pôsobia smiešne. Radšej stavte na jednoduchosť, a inšpirujte sa prírodnými materiálmi.

Skúste podporiť aj domácu dizajnérsku tvorbu, a zožeňte si nejakú ručne vyrábanú koženú kabelku alebo topánky lokálnej značky, ktoré skvele doplnia váš výber. Skúste si spraviť rituál, že raz do týždňa sa oblečiete do folklórne ladeného outfitu. Uvidíte ako sa budete cítiť dobre, a budete mať aj dobrý pocit z toho, že podporujete domácu módu.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.