Aké trendy prinesie móda roku 2023

 

 

Aká bude móda roku 2023? Už rok 2022 z malej časti prepísal módne dejiny a pravdepodobne to tak bude aj v roku 2023. To však, samozrejme, neznamená, že tu aj tento rok nebude niečo zaujímavé, čo by ste mohli začleniť do vášho šatníka. Kto vlastne určuje tieto módne trendy? Sú to svetoznámi návrhári, ktorí ich aplikujú do svojich kolekcií. Nimi sa potom inšpirujú jednotlivé reťazce a nakoniec aj celý svet.

 

Kombinujte s klasickými kúskami

Aj pokiaľ nie ste ten najväčší módy fanatik, vždy je dobré mať niekoľko kúskov z aktuálnych trendov v šatníku, aby ste boli in. Nakoniec, trendov je každú sezónu pomerne veľa a je si naozaj z čoho vyberať. My vám odporúčame mať vždy v šatníku klasiku a k nej kombinovať módne kúsky.

Čo klasika znamená? Sú to nadčasové strihy a farby oblečenia, ktoré nikdy nevýjdu z módy, a preto ich môžete nosiť vždy. Medzi takého oblečenie patria klasické džínsy, trenčkot, legíny či univerzálne sako. K nim sa už stačí iba doladiť niekoľko aktuálnych trendov a outfit je na svete!

 

Trendy farby módy 2023

Začnime farbami. Tým bude tento rok dominovať predovšetkým hnedá, ťavia a jej odtiene a pastelové farby. Sú to všetky farby, ktoré sa veľmi dobre kombinujú, preto sa vám budú ľahko kombinovať s inými odtieňmi. Tieto farby si môžete zvoliť na akýkoľvek tip oblečenia, či už sa jedná o jarný trenčkot alebo nohavice.

 

Hoci tieto farby nie sú vyslovene výrazné, sú už dostatočne zaujímavé. Preto ich radšej kombinujte len s klasickou čiernou alebo bielou. Práve vďaka tomu vyniknú obe farby. Nakombinovať môžete, napríklad, sukňu pieskovej farby, ku ktorej si oblečiete zaujímavé biele tričko.

 

Tip: biele dámske tričko Limitovaná edícia - https://www.superpotlac.sk/damske-tricko-limitovana-edicia/

 

Celobiele outfity hlásia návrat

Všetkých milovníkov bielych farieb potešíme ešte jedným faktom módnym trendom roku 2023. Veľký návrat hlásia aj celobiele outfity. Presne také, aké sa nosili kedysi. Preto vôbec neváhajte vyjsť do ulíc len v bielej farbe. Samozrejme, dovolené sú vzory alebo nápisy na tričkách. V konečnom dôsledku je výber oblečenia na vás. Hlavne, aby bol biely.

 

Tip: biele dámske tričko Upsss - https://www.superpotlac.sk/damske-tricko-upsssss/

 

Teplákové súpravy opäť in

Veľký návrat hlásia aj teplákové súpravy. Tie už sa začali nosiť minulý rok a nebude to inak ani tento rok. Tentokrát nie sú však určené iba na šport alebo voľný čas. Stane sa z nich módny outfit, ktorý dokonca môžete kombinovať so sakom či s vysokými topánkami.

Základ spočíva v tom, aby ste si vybrali súpravu z príjemného materiálu, ktorá sa bude skvele nosiť a nebude vyzerať po niekoľkých razoch obnosené. Tepláková súprava by mala dobre sedieť, ale môžete si tiež zvoliť štýl oversize. Čiže taký, ktorý je o niečo väčší než vaše aktuálne konfekčné číslo.

 

Boyfriend štýl

Trendy v roku 2023 bude tiež „boyfriend“ štýl. Neznamená to však, že si oblečiete priateľovo oblečenie. Pri tomto štýle sa ženy inšpirujú pánskym štýlom. Môže to byť v podobe padavejších a ležérnych džínsov, či predĺženého saka s tričkom.

Ak sa vám tento módny trend páči, ale zdá sa vám málo ženský, doplňte si k nemu lodičky alebo sandáliky na vysokých podpätkoch a pekné doplnky. Takáto kombinácia bude vyzerať skvele. Boyfriend džínsy alebo sako sú už samé o sebe také výrazné, že k nim stačí zladiť jednoduché tričko.

Boyfriend štýl

 

Ďalšie tipy na trendy oblečenie 2023

Samozrejme, týmto zoznam módnych trendov na tento rok rozhodne nekončí. V móde bude aj oversized maxioblečenie a tiež bodky či prúžky. Nemusíte si vyberať úplne všetko. Vyberte si to, čo sa vám páči a čo sa vám hodí. Oblečenie, v ktorom sa budete cítiť príjemne, sa vám určite bude nosiť tiež pohodlne.

Nezabúdajte, základom šatníka je vždy niekoľko základných oblečení, ktoré sa vám budú dobre nosiť a viete ich kombinovať. Sú to pohodlné krátke tričká či džínsy a nohavice. Kombinujte klasiku s módou!

 

Obrázky: Superpotlac.sk, Freepik.com

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.